Kamerpersfiltratie

Kamerpersfilters of kortweg een filterpers zijn filters met verticaal geplaatste filtersheets tussen platen. Persfiltratie is een uitstekende en bewezen filtratietechnologie voor het ontwateren van slurriestromen of het zuiveren van vloeistofstromen met een hoge vuillast. Het is voor dit type filtratie niet ongebruikelijk om filter aids zoals diatomeeënaarde of perliet om te gebruiken.

Nadat de filters geplaatst zijn tussen twee platen, worden de platen tegen elkaar gedrukt onder hoge druk om het verlies aan filtraat te minimaliseren. Dat gebeurt veelal handmatig, maar kan ook bewerkstelligd worden door een hydraulische cilinder (tot wel 500 bar). De contaminatie wordt gevangen in de kamers (ruimte tussen twee filterplaten) en het filtraat stroomt door het filtermedium naar de outlet pijpleiding zodat het op de gewenste wijze gecollecteerd kan worden.

Voor zowel klaringsdoeleinden als voor steriele filtratie van alle soorten vloeistoffen, de kamerpersfilters kan worden ontworpen volgens de gewenste eisen in alle soorten en maten.

  • Universele filter met filterplaten
  • Precoat filter (kieselguhr filtratie)
  • Platen met en zonder pakking
  • Met verhitbare platen
  • Als een gesloten systeem

Zowel de hardware als de consumables zijn leverbaar via M-Filter. Neem contact op met uw filtratiespecialist en ontdek het voordeel van M-Filter.

Capsule Filter