Trap Filtratie

Na de fermentatie zal uw brouwsel uw of “groene bier”, een hoge mate van vaste stoffen en zwevende stoffen bevatten zoals; troebelheid, gistcellen, vetten en eiwitten. Dit vormt sediment op de bodem van het fermentatievat en wordt soms aangeduid als lees. Dit kan ertoe leiden dat het bier indien het onbehandeld is troebel wordt en de conditie van het bier sneller zal verslechteren dan mogelijk is . Om duidelijk, visueel aantrekkelijk bier te produceren met een maximale houdbaarheid en de oxidatie van bier zo lang mogelijk uit te stellen indien eenmaal verpakt, zal het brouwsel clarificatie en stabilisatie behoeven.

De eerste stap van dit proces is om het vaste bezinksel te scheiden van het vloeibare brouwsel. Er zijn verschillende technieken beschikbaar om dit te doen, waaronder centrifugeren, fysische stabilisering d.m.v. toevoeging van middelen zoals PVPP en isinglass, cross-flow filtratie of poeder filtratie d.m.v. diatomeeënaarde (DE) of kieselguhr. Al deze processen zijn niet absoluut en sommige vaste deeltjes blijven aanwezig in het bier waardoor er alsnog micro filtratie benodigd is. Ook bieden deze technieken niet de optimale controle over uw proces.

Het Trapfilter is ontworpen om alle vaste deeltjes die achtergelaten zijn door deze eerste scheidingstrappen welke plaatsvonden na de fermentatie te verwijderen. Het doel van deze filtratiestap is een consistent deeltjesfiltratie te verschaffen, dit zodat een bepaalde kwaliteit van helder bier aan de tussentijdse opslag wordt geleverd. Een consistente kwaliteit bier biedt in deze fase van het proces een maximale efficiëntie van de downstream bewerkingen voor microbiële stabilisatie.


PEPLYN TF filters
  • Hoge oppervlakte
  • Speciaal ontworpen voor regeneratie backwash
  • Optimale oplossing voor het klaren van bier
PEPLYN HD
  • Hoge mate van diepte
  • Vermogen om verstopping te weerstaan bij wisselende deeltjesbelading

Bekijk de brochure